onsdag 26. november 2014

Lag enkel ridderkappe

Det er spennende å leke riddere og her er oppskriften på å lage en enkel ridderkappe som krever minimalt med søm:Du trenger: Strykevinyl (jeg har brukt stoff og stil sin), filt, kantebånd, litt ensfarget bomullsstoff, vliesofix, sytråd.

1) Print ut en fleur-de-lis eller et annet motiv du vil bruke. Det er en fordel at det er enkelt å klippe ut. Klipp grovt rundt møsteret og teip det fast på strykevinylen. Klipp ut motivet (klipp gjennom mal og vinyl)

2) Tegn et våpenskjold påvliesofix på den siden som kjennes ut som bakepapir (den ruglete siden er limsiden). Du kan printe ut en av mine maler (se til slutt). Klipp grovt rundt motivet og stryk det fast på et ensfarget bomullsstoff. Klipp etter streken.

3) Stryk vinylen fast på våpenskjoldet, fortvil ikke om det tar litt lengre tid enn anslått på bruksanvisningen før det fester seg på stoffet. Obs! Du må ikke ta av papiret på baksiden av vliesofixen enda.
4) Klipp ut selve kappen i filt, ca 40 cm x 100 cm. Brett dobbelt og klipp ut en halsåpning. Halsåpningen bør kantes med kantebånd for å tåle mer bruk. Filt er et veldig lettvint materiale siden det ikke er nødvendig å legge opp eller kaste over kantene ellers.5) Fjern papiret på baksiden av vliesofixen. Legg på forsiden av ridderkappen. Dekk vinylen med bakepapir før du stryker våpenskjoldet fast på filten. Vliesofixen fungerer som et slags lim, men er ikke sterkt nok til å holde i bruk, så du bør sy rundt våpenskjoldet med en tett sikksakksøm.

Her er ridderkappen jeg lagde til lillebror til Halloween, med et belte rundt livet og "sverd" ble han en heltemodig ridder:

(Vinylen på våpenskjoldet her er kuttet ut med Silhouette maskin)


Maler til våpenskjold:


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...