søndag 30. mars 2014

En halv kjole - eller en topp om du vil...

På forumet Sykroken er det for tiden en utfordring: Sy en valgfri kjole før påske. Jeg har aldri sydd klær til meg selv, og hadde egentlig tenkt å øve meg mer på barneklær først. Men så fikk jeg så lyst til å prøve å sy meg kjole jeg også. På toilldag fikk jeg kjøpt masse klesmønster til 10 kr stykket, så nå har jeg mønster til litt av hvert å øve meg på. Quick & easy må jo være en god start, tenkte jeg......men for meg var det ikke hverken raskt eller enkelt. Siden jeg aldri har sydd klær til meg selv før, var planen å sy toppen først og få gjort de nødvendige tilpasningene etc før jeg gikk igang med kjolen. Jeg vet jo at jeg ikke er helt standardmål... Her er prøvetoppen:Da jeg var kommet så langt som dette viste det seg at utrigningen var alt for stor. Uansett hva jeg prøvde på bare "slang" forstykkene. Tilslutt kom jeg frem til at eneste løsning ville være å korte den oppe på skuldrene, men siden hele utrigningen er kantet med en remse hele veien ville det blitt veeeeldig mye arbeid å sprette opp igjen. Resultat: Topp forkastet. Mønster justert kraftig.

Det viste seg at jeg hadde litt for lite stoff igjen til å sy en hel kjolen, så jeg bestemte meg for å sy en ny topp. Denne gangen kom jeg litt lenger før det skar seg... Mønsteret er laget for silkejersey. Det hadde de ikke på S&S, men jeg fikk kjøpt viskosejersey som skal ha lignende egenskaper. Stoffet er mykt og deilig, kan tenke meg at det er herlig å ha på, men det var ikke så herlig å sy med det! Det var veldig lealaust og gled unna da jeg skulle sy stikninger. Etter at jeg hadd sydd på ermene, skulle jeg  kante ermeåpningene og sy stikninger rundt (nest siste trinn i hele syoperasjonen) og det ser ut som en full sjømann har gjort jobben. Frem med sprettekniven (igjen). Men det er IKKE lett å sprette opp strechsøm på viskosejersey. Det tok laaaaang tid. Men toppen er nesten ferdig, jeg kan jo ikke gi opp like før mål... Nå er det bare opplegg nederst som står igjen:Det blir bra til slutt. Men akkurat nå må jeg ha en liten pause fra dette prosjektet....

4 kommentarer:

 1. Synes det ser ut som en fin topp jeg:) Det kan være utfordrende å sy i stoffer med stretch, men jeg heier på deg! Jeg har nylig sydd to kjoler til meg selv som gav meg litt hodebry, men det ble bra til slutt. Nå må jeg vente til gravidmagen er borte før jeg kan prøve dem på og vise dem frem (får håpe jeg ikke har lagt på meg aaaalt for mye:)) Gleder meg til å følge bloggen din videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre:-) Kjolene dine vil passe før du vet ordet av det. Det er jo så mye annet koselig å tenke på i mellomtiden:-)

   Slett
 2. Det ble jo en riktig flott topp! Jeg har så langt holdt meg unna sying av plagg, men kanskje en dag… ha en fin helg hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Det viste seg å være gøy å sy topper. Jeg valgte nok ikke det enkleste stoffet å starte med, og med litt stødigere stoffer går det mye greiere:-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...