lørdag 9. november 2013

Slik syr du kronepannebånd

Kronepannebånd har blitt en favoritt her i huset.

Sew ear warmer crown
 
  Slik lagde jeg dem:


Jeg tegnet meg en mal. Lengden er ca 44 cm og høyden til tuppen spissene er 12 cm. Jeg brukte ribb/strech jersey fra Stoff & Stil (for det var det jeg hadde i hus...). Stoffet ble brettet dobbelt og klippet med litt sømmon som dere ser over. Etter klipping vil det se ut som på bildet under:


Brett dobbelt og marker "topp- og bunnpunkt" på på spissene i følge malen du har laget (hvite prikker på bildet under). Det gjør det enklere å se hvor du skal snu når du syr.   


Overlockmaskinen var super å bruke til vanlige pannebånd (bare å dose i vei...), men her vil jeg ha litt mer presisjon så jeg har sydd med vanlig symaskin. Først rettsøm. Så klippet jeg litt i hjørnene så det skulle bli penere da jeg snudde til retten:


Og så kaster jeg over: 
 

Snu stoffet på retten:


Så gjenstår bare å sy sammen endene. Jeg starter med skjøtene slik at de kommer på samme sted:


Og syr rundt så langt jeg kommer (jeg vrenger ikke hele greia inni seg selv). Først har jeg sydd rettsøm og så kastet over:


Da ser det til slutt slik ut: 


 Så er det bare å sy igjen hullet for hånd eller på maskin. Bruk samme farge på tråd som stoff så blir sømmen nesten usynlig. Ferdig:-)

4 kommentarer:

 1. Så flot med en tut! Jeg har lenge tenkt at jeg burde prøve å sy kronepannebånd, for de er så fine. Nydelig jente du har også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:-) Jeg har lurt litt på om jeg skulle dele på sykroken?

   Slett
 2. Så morsomt! Takk for at du deler med oss :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...