onsdag 11. september 2013

Lekehus under bordet

Ungene elsker å lage hus under bordet, så hva er vel mer perfekt enn et hus til å tre over bordet som en duk? Her er et av mine tidligere syprosjekter som jeg har lyst til å vise fram. Lekehuset laget jeg til lillebrors 2-årsdag. Ideen fikk jeg her... Se bare alle de kreative variantene.

Felt playhouseAv en eller annen grunn tok jeg ikke bilder av huset da det var nytt og som dere ser nå bærer det preg av å ha vært flittig brukt. Det ene vinduet kan åpnes. Det ble en populær ekstrautgang og har derfor blitt ganske "dratt" i stoffet. Huset er sydd i filt fra Stoff og stil. Filt er lettvint å bruke siden man ikke trenger tenke på å kaste over kantene. Jeg tok mål av bordet jeg hadde tenkt å bruke som skjelett for huset.
Eplene er løse og er festet på treet med borrelås. De har vært flittig brukt i lekekjøkkenet. Gulrota er også løs og hviler i en lomme som skal se ut som jord. Det skulle egentlig vært flere, men selv med god sistelitenhjelp av quiltemamma, rakk jeg bare den ene før bursdagen.

Skulle jeg gjort noe annerledes ville jeg vurdert å sy fire løse vegger og hengt opp med wire oppunder bordplaten. Da trenger man ikke rydde bort alt fra bordplaten når det skal brukes som lekehus.

6 kommentarer:

 1. For et utrolig flott lekehus! Genialt å lage noe litt mer ordentlig enn bare tepper som henges over stoler - og som sklir av.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det. Jeg elsket selv å lage hus under bordet da jeg var barn, så da jeg kom over denne ideen på nettet var jeg fortapt:-)

  SvarSlett
 3. Kjempefint lekehus! Veldig god ide!

  SvarSlett
 4. Etter å ha sett denne trur jeg at jeg skal hive meg rundt å lage noe lignende til sønnen min, alle 3ungene har loftsenger som mannen har plassbygd og under sengern er det fin lekeplass og til nå har jeg bare sydd et forheng under senga så de kan trekke for å få en fin hytte men nå trur jeg jammen jeg må sy et "lekehusforheng" med dør, vindu og postkasse. :) Kanskje det kan bli adventskalendergaven på julaften hvis jeg rekker å bli ferdig. :) Er det greit at jeg låner bildet på lekehuset for å vise på bloggen min?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk for det. Jeg blir kjempeglad hvis du vil låne bilde og lenke til bloggen min:-) Sjekk ut lenken i artkkelen for enda flere kreative ideer til hva man kan dekorere med. (PS: Jeg ville nok ikke laget et vindu som kan åpnes, for filten blir så dratt når ungene bruker det til ekstrainngang)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...