onsdag 25. september 2013

Sikleskjerf og trykknapper

Alle gode ting er tre (eller egentlig fire...)
Det er stilig med sikleskjerf som matcher resten av klærne (i dette tilfellet buksa siden jeg ikke kan sy gensere/bodyer ennå), så det var selvsagt det neste jeg ville teste ut. Mønster hentet jeg fra boka "Made by me" og nå skal du få høre hvordan det gikk:

*Første forsøk: En overlockmaskin kan ikke manøvreres like enkelt som en vanlig symaskin. 
Resultat: Sømmen i spissen foran på sikleskjerfet ble, hva skal vi si..., ikke helt optimal...? "Ja, ja det var jo første forsøk, jeg setter i en trykknapp likevel", tenkte jeg.
Oj, trykknappen løsnet og etterlot et hull.                                                                                                  
Lærdom:  1) Det er ikke likegyldig hva slags knapper som brukes til elastiske stoffer.                          2) Jeg må runde av spissen på sikleskjerfet slik at sømmen blir penere. Eller                         øve mer.                            


*Andre forsøk: Sømmen rundt smekken blir ganske bra, iallfall foran og det er jo der det synes best. "Hva skal jeg bruke til å feste skjerfet? Jeg har borrelås, jeg prøver det!" Som tenkt så gjort.
Resultat: Hektene på borrelåsen hekter seg fast i sømmen rundt skjerfet.
Lærdom: Unngå borrelås der det er en åpen søm i nærheten* Tredje forsøk: Jeg har vært på byens possementforretning og kjøpt spesialtrykknapper for jersey med små pigger på. Veldig fornøyd med at det nå endelig skal bli ordentlige knapper hamrer jeg i vei.
Resultat: Den ene trykknappen ender opp feil vei slik at når sikleskjerfet skal kneppes må det vris en halv gang.
Lærdom: Før du fester på knapp må du dobbelsjekke at den er rett vei (for den kan ikke tas ut igjen.)* Fjerde forsøk: Litt mer øvelse på å avslutte sømmen trengs, men jeg er ganske fornøyd:-)


2 kommentarer:

 1. Fantastisk! Profft og morsomt å se. Har delt på fb, og anbefaler andre å gjøre det samme.
  Love.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) Jeg setter stor pris på at du anbefaler meg videre.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...