lørdag 28. desember 2013

Storesøsters julekjole

Julekjolen som ikke ville... Kjolen ble påbegynt uten noe særlig planlegging for å ha noe å gjøre på sytreff uten symaskin. Storesøster valgte stoff og mønster (Neue mode). Modellen ble valgt utfra hvor mye stoff jeg hadde. Det startet med at jeg glemte å klippe sømmon på skjørtet på en kjole som tydeligvis var liten i størelsen i utgangspunktet. Da jeg hadde sydd den sammen så den slik ut:

Ganske kjedelig og skjørtet var veldig smalt. Heldigvis hadde jeg litt stoff igjen så jeg kunne lage kapper som beskrevet til en annen kjolemodell, hvis jeg skjøtet midt bak. Dessverre glemte jeg helt at det var noen småfeil på stoffet så de ble med, men synes heldigvis ikke så godt etter at kjolen ble ferdig. Kapper har jeg aldri sydd før og disse var riktig dekorative, så det kommer jeg til å sy oftere. Stoffet er nydelig dyprød babycord med hvite prikker fra Stoff og stil. Med et fløyelsbånd knytt i sløyfe foran ble den ganske fin likevel.


Som prikken over i'en (he he tok dere den...) lagde jeg en matchende hårsløyfe av fløyelsbåndet. Det var vanskelig å knyte en fin sløyfe av det båndet, men med litt juks, nål og tråd og limpistol ble det bra.


Disse klypene fra Panduro limte jeg sløyfen fast på:4 kommentarer:

 1. Veldig fin kjole! Jeg også bor i Trondheim og liker å sy :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) Bli med på et sytreff på Voll gård, da vel. Jeg vet ikke når neste blir, men det blir skrevet om det på Sykroken.

   Slett
  2. Så hyggelig blogg! Kjolen ble kjempefin. Og så bra at du reklamerer litt for sytreffene. Neste blir mandag 27. januar. Håper det passer :) Hilsen navnesøster 2 :)

   Slett
  3. Takk for det:-) Synes det er supert tiltak med sytreffene, så jeg vil gjerne reklamere litt. Satser på å komme neste mandag:-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...